Grunnmur satt opp på en dag

Grunnmur satt opp på en dag

En person er alt som skal til for å bygge og montere Maxbo Teknikks forskalingssystem AluFix. Systemet kan kjøpes i startpakker som inneholder det som skal til for å lykkes med grunnmur, garasje eller bygg.

Entreprenør Thomas Eikeland er et enkeltmannsforetak fra Hordaland. Eikeland setter opp grunnmurer til boligbygg og garasjer i Samnangerområdet øst for Bergen.

I november 2015 investerte Eikeland i forskalingssystemet AluFix levert av Maxbo Teknikk. AluFix er et forskalingssystem som passer utmerket for betongentreprenører med begrenset mannskap, tid og plass. Med AluFix kan alle profesjonelle, uansett størrelse, bygge trygge, solide og raske betongkonstruksjoner av høy kvalitet.

AluFix forskaling
AluFix forskaling – grunnmur

 

Vekt er avgjørende og AluFix er det letteste forskalingssystemet på markedet. Eikeland arbeider alene med både opp – og nedmontering av forskaling og er avhengig av et system som kan håndteres av en mann helt uavhengig av kran. Valget var derfor enkelt når tiden var inne for å investere i nytt forskalingssystem. Eikeland har investert i AluFix som kan benyttes som både vegg- og dekkeforskaling og har utvidet bruksområdet sitt for forskaling. I tillegg har han utviklet en løfteanordning som forenkler prosessen med å ta ned forskalingen.

Eikeland har vært en lojal kunde av Maxbo Teknikk i mange år og er en meget fornøyd bruker av systemet AluStar i 14 år. I 2015 var tiden inne for å oppgradere AluStar i et nytt, modernisert og videreutviklet system.

AluFix_Eikeland2
AluFix

 

– Mine tidligere erfaringer med AluStar gjorde valget for nytt system enklere. Lett og håndterlig, transportabelt, plasthud som tåler mange ombruk og enkelt vedlikehold var utvilsomt egenskaper jeg ønsket videre når et nytt system skulle kjøpes inn. I tillegg gjør AluFix det mulig med høyere vegger fordi standardhøyden på elementene er på 3 meter, sier Thomas Eikeland.

– Jeg er veldig godt fornøyd med AluFix. Et godt tips ved transportering av forskalingselementene er å bruke de medfølgende transportknottene. I tillegg til å skape avstand mellom elementene som hindrer oppskraping av forskalingshuden gjør det elementene enklere å stable og de ligger stødig og sikkert under transport, avslutter Eikeland.