Fagverksdrager R600 – din frittspennløsning

Fagverksdrager R600 – din frittspennløsning

Vi tilbyr en fagverksdrager som er enkelt å montere, tilpasset norske forhold og med stort fokus på sikkerhet

Vi har i samarbeid med vår leverandør mot anleggsmarkedet, engelske RMD Kwikform, konstruert en ny type fagverksdrager for det norske markedet.

Stikkord for nyvinningen er lett, sikker og enkel.

Fagverksrager
Fagverksdrager R600

 

Drageren bygges opp av 3 meter og 4 meter paneler, samt tilpasning med 0,5 meter panel.

Egenvekt på fagverksdrager ferdig montert er ca. 375kg/meter og den er effektiv på spennvidder opp til ca. 20-22 meter. Den har et tverrsnitt med bredde 1,25m og høyde på 1,36m.

De første fagverksdragerne som ble produsert ble levert direkte til Implenia-Isachsen sitt prosjekt på E16 Rud-Wøyen. Her skal de benyttes til 3 bruer, Agnes lokalvegbru som er en tilførselsvei for nye E16, samt på to parallelle bruer på nye E16 over Sandvikselva.

Mer informasjon om prosjektet E16 Rud-Wøyen finner du her.

 

Fagverksdragere_E16
Fagverksdrager benyttet på E16

Fagverksdrageren vil med sitt tilnærmet kvadratiske tverrsnitt være en sikker og trygg løsning hvor faren for velting ved montering og demontering er minimal. Med lav vekt reduseres kranutgifter og spesialfremstilte vinkelprofiler i hver ende bidrar til å sikre en trygg understøttelse og en effektiv lastfordeling.

Fagverksdrager_3     Mai04_im

 

Fakta

  • R600 er navnet på den nye broinnovasjonen, en fagverksdrager, utviklet av ingeniørene i Maxbo Teknikk sammen med produsent og leverandør i England.
  • En fagverksdrager er en ståldrager som benyttes som bærekonstruksjon i bruspenn uten å bygge opp med støtte fra terreng.
  • Denne fagverksdrageren er lettere, mer stabil og enklere å montere enn de tradisjonelle, i tillegg til at den er lavere slik at det blir mer plass på undersiden.
  • R600 er spesielt utviklet for norske forhold.

 

Montering

Maxbo Teknikk har et eget monteringsteam som utfører montering av våre forskalingsløsninger. Våre egenansatte monteringsbaser bidrar til prosjektets suksess.
Monteringsbasene har flere års erfaring i montering av forskalingsutstyr, er dyktige, selvstendige og er spesialisert på våre produkter. Sammen med prosjektleder gjennomføres relevant risikovurdering og grundig analyse av en trygg og sikker gjennomføring av arbeidet.

Monteringsbasenes tilstedeværelse på byggeplass og tett dialog med kunde sikrer optimal fremdrift på prosjekter.

Montering av forskaling
Montering

 

Prosjektering

Maxbo Teknikk tilbyr prosjekteringstjenester som et supplerende element til leveransen av betongbyggevarer og forskalingsutstyr.
Ingeniørene våre vil bidra til en smidig gjennomføring av prosjektene gjennom en tett dialog med kunden. Dette innebærer deltakelse i utarbeidelse og utvikling av designet allerede i tilbudsfasen. På den måten sikres en god forståelse av kundens ønsker og behov tidlig i byggeprosessen.