Hardangerbadet – Kvam herad

Maxbo Teknikk er hovedleverandør til storprosjektet Hardangerbadet, det største anleggsprosjektet i Kvam herad de siste årene.

«Hovedsakelig leverer vi forskalingselementer og betongbyggevarer til entreprenøren LAB», forteller Tore Gunnar Andersen, salgssjef i Maxbo Teknikk, region Vest. Den første store støpingetappen var i gang i august og september 2018. «Vi i LAB stoler på Maxbo Teknikk», sier driftsleder Nils Terje Opsanger i LAB, or fortsetter: «Prosjektet begynte høsten 2018 og rett til ferdigstillingen er Maxbo Teknikk samarbeidspartner til betongkonstruksjonen. Spesielt har vi behov for vanntette betongløsninger og der skal vi bruke Cemflex, som leveres også av Maxbo Teknikk. Badet ligger rett ved siden av Hardangerfjorden, å bruke Cemflex i støpeskjøte er avgjørende her.»

Hardangerbadet er lokalisert i Øystese, nabobygd til tettstedet Norheimsund i Kvam herad kommune, omtrent 1 kjøretime fra Bergen. Til hele kommunen vil anlegget gjøre en stor forandring. Komplekset vil inneholde hotell, et fritids- og idrettsbad til hele familien, helsesenter med fysioterapi, tannklinikk, laboratorium og forskningssenter spesialisert på ernæring, diabetes, hjerte og lunge. Uten tvil vil prosjektet, som koster over 300 millioner kroner (ifølge pressemeldinger), bidra til velvære og turisme i kommunen Kvam herad.

Åpningen forventes sommeren 2019.

Entreprenør: LAB